TOP 10 - PUGLIA GUIDE

24, March 23

[PUGLIA GUIDE - TOP 10]

Benvenuti in Puglia! Deze week wagen we ons aan deze prachtige streek in de hak van de Italiaanse laars. Met prachtige stranden,
charmante stadjes en verrukkelijk eten heeft Puglia het allemaal. Of je nu houdt van eeuwenoude ruïnes, wijngaarden of gewoon van de zon genieten op een pittoresk strand, we hebben een lijst samengesteld met 10 must-see plekken om het allerbeste uit je bezoek te halen.

MASSERIA MOROSETA
MASSERIA MOROSETA

MASSERIA MOROSETA

-

1. MATERA – CITTA DEI SASSI
Matera, een oude stenen stad - genesteld in de boog van de Italiaanse laars, en lijkt een poort naar het verre verleden. Verken de chiese rupestri (uitgehouwen rotskerken), bezoek de tavernes en verblijf misschien zelfs in een van Matera's grothotels.

2. MASSERIA MOROSETA
Een eigentijdse Masseria (landgoed) omgeven door olijfbomen waar traditionele lokale mediterrane gerechten worden geserveerd, rechtstreeks uit eigen tuin.

-

3. IL CAROSENO
Verblijf, slaap en eet in een uniek rustiek Apulisch huis in de natuur, op slechts 2 km van de grotten van Castellana.

4. MASSERIA LE CARRUBE OSTUNI
Een huiselijke masseria met witgekalkte stenen muren en binnenplaatsen, waaronder een afvalvrij vegetarisch restaurant, La Carrube, dat biologische producten en lokale granen verwerkt.

5. GROTTA DELLA POESIA
Grotta della Poesia, 'de grot van de poëzie' is een idyllisch natuurlijk zwembad en grot, gelegen op het zonnige schiereiland Salento, op slechts een half uur rijden van de stad Lecce.

MASSERIA LE CARRUBE OSTUNI
MASSERIA LE CARRUBE OSTUNI

MASSERIA LE CARRUBE OSTUNI

TRATTORIA IL CORTILETTO
TRATTORIA IL CORTILETTO

TRATTORIA IL CORTILETTO

-

6. TRATTORIA IL CORTILETTO
Een romantisch restaurant op de binnenplaats in Speziale, een klein dorpje in de provincie Brindisi. Il Cortiletto heeft iedere dag de meest heerlijke verse producten.

7. OSTUNI – LA CITTA BIANCA
De witte stad van Puglia, Ostuni, is een doolhof van geplaveide straatjes en trappen hoog in de Apulische heuvels. Ontdek de charmante architectuur en kronkelende straatjes van trattoria's.

8. TORRE SANT'ANDREA (MELENDUNGO)
Torre Sant'andrea, een zwemplek met verbluffend uitzicht en kristalhelder water. Deze bijzondere plek biedt uitzicht over de oostkust van Salento.

-

9. ALBEROBELLO I TRULLI
Alberobello I Trullu is een hidden treasure en maakt onderdeel uit van het UNESCO-werelderfgoed en bestaat uit bijzondere trullo gebouwen (traditionele droogstenen hutten met uitkragende daken). Na rondgedwaald te hebben in een buurt met meer dan 1000 trulli in de wijk Rione Monti, kun je een
Pasqualino proberen; Alberobello's eigen specialiteitsbroodje. 

10. MUNT CUCINA FRESCA
Een pauze nodig van de pizza en pasta? Mint Cucina Fresca is
een gezonde, op groente gerichte bistro met veganistische, glutenvrije en vegetarische opties in Polignano a Mare, direct aan zee.

TORRE SANT’ANDREA (MELENDUNGO)
TORRE SANT’ANDREA (MELENDUNGO)

TORRE SANT’ANDREA (MELENDUNGO)